Jak navrhnout rychlý a snadný okruh AGV za 24 hodin

How to design a quick & easy AGV loop in 24h

Jak navrhnout rychlý a snadný okruh AGV za 24 hodin

Chtěli jste vždy integrovat okruh AGV do svého rozvržení, ale nevěděli jste, kde začít? Vypadá to, že vaše představa o okruzích AGV není dostatečně iterativní, příliš velká na to, aby se projekt uskutečnil za jediný den? Rozumíte spojitosti mezi taktovými časy a logistickým okruhem?

Už nehledejte, shromáždili jsme své rozsáhlé znalosti o tomto tématu. Objevte, jak používat techniky testování a učení k vytvoření efektivního okurhu AGV. Naučte se, jak je vytvářet v kratším čase, zatímco se učíte stále více a více, a to etapu po etapě.
Zde jsou naše 3 rychlé a snadné triky k vytvoření efektivního okruhu AGV.

#1 Snižte velikost nákladu a najděte svůj standard

Prvním a pravděpodobně nejdůležitějším krokem je zbavit se myšlenky, že budete pokračovat stejně jako včera. Už nikdy nepostupujte stejně! Změňte svůj názor na velikost šarží a zbavte se 500-ti kilových dodávek!
Co takhle se zaměřit na menší velikost dodávky, například 12 kg? Tímto způsobem je snazší přepravovat ručně a robotem. Pokud máte velké součástky k přepravě, můžete přepravovat až 20 kg, ale při takové hmotnosti je manipulace přepravek obtížnější.
Včera jste dodávali obrovské množství součástí najednou. K tomu jsou třeba těžké kontejnery, velké přepravky, naložené palety nebo velké hromady součástek. Tato metoda je trochu směšná. Co takhle plynulý tok pro vaše továrny? Snižte velikost dávky a vytvořte plynulý tok materiálů.
Ted‘ musíte udělat další krok a vymyslet, jak zmírnit zatížení. Menší množství bude snáze transportováno a snáze doručitelné. Použití standardních přepravek je neuvěřitelně výhodné pro pracovní postup a tok materiálu v celé továrně.
Vezměte si příklad z Toyoty! Jejich produkční systém (TPS) se neustále učí, jak zmenšit velikost šarže, což jim umožňuje rychleji detekovat problémy. A čím rychleji lokalizujete problém, tím rychleji můžete provádět neustálé zlepšování.

#2 Plánujte malé projekty, abyste se lépe učili

Zatímco některé významné projekty zaberou několik let, pro získání kvalitních zkušeností ze změn rozvržení je nejlepší použít iterační proces. Iterační proces znamená, že jsou spuštěny malé testy a je vytvořen okruh zpětné vazby, aby se ze zkušenosti získalo co nejvíce informací.
Informace o problémech a zádrhelech se stávají učebním materiálem pro zlepšení projektu v budoucnosti. Rozdělením procesu na menší, lépe zvládnutelné porce se dodávky stávají menší, rychlejší a stabilnější. Instalace okruhu AGV se stává cyklem příležitostí k učení.
Zde je příklad, jak implementovat okruh AGV iterací:

Krok 1: Doručte 1 konkrétní komponent na 1 pracovní stanici
Krok 2: Doručte 1 konkrétní zásobník na 1 pracovní stanici
Krok 3: Doručte 1 konkrétní zásobník na 2 pracovní stanice
Krok 4: Dodejte 2 specifické zásobníky na 2 pracovní stanice
Krok 5: Dodejte 2 různé zásobníky na 2 pracovní stanice
Krok 6: Pokračujte v neustálém zlepšování!

#3 Zajistěte rychlejší a častější dodávky

Dalším tipem je urychlení obvodu AGV, takže se jeho okruh provádí pravidelně. Tím, že častěji dojíždí na místo dodání, jsou zmenšeny velikosti nákladu. Podívejme se na několik návrhů pro takt času a dodávek AGV pro pracovní stanice ve výrobním závodě.

Takt time AGV cíl dodání
60 seconds 30 minutes
20 minutes 60 minutes
280 minutes 60 minutes (yes, really!)

Už jste někdy slyšeli o milkrunu? Počátky milkrunu sahají na venkov USA v roce 1900, kdy vlak často zastavoval kolem farem, aby sbíral konvice mléka, které by pak byly poslány do mlékáren k plnění do lahví.
Tento proces byl od té doby přijat zpracovatelským průmyslem a používá se k popisu metody, která urychluje tok materiálu uvnitř továren a mezi závody. Poskytovatel materiálu nebo doručující osoba doručuje kusy na různé stanice v pořadí s pevným rozvrhem.

Tato nová verze, stejně jako milkrun pro doslovné mléko, používá pevné cesty k provádění více sbírek nebo dodávek. Místo čekání na dostatečný objem dodávky v každém místě, které by naplnilo nákladní automobil nebo vozík, vám tímto způsobem můžete snížit velikost zásob a dobu odezvy na výrobní lince. Namísto přechodu mezi místy si vytvoříte smyčku.

Vytvoření smyčky AGV za 24 hodin

Okruh AGV budete moci bez problémů implementovat. Nezapomeňte, že okruh AGV se používá k fluidizaci toku a vytváří plynulý tok materiálů. Toto je jeden z nejlepších způsobů, jak odhalit problémy, a porozuměním problémům se můžete dostat ke skutečnému pochopení vašeho toku.